Den "hemliga" vinkällaren...

/
0 Comments
...har man ibland turen och "äran" att få besöka om man äter på restaurangen Ansils i den lilla byn Anciles. 

Här är deras hemsida: 
http://www.restauranteansils.com/

Ännu bättre blir det naturligtvis när en person som vinexperten Javier berättar och förklarar. Javier är ägaren till restaurangen. Han kom tvåa i tävlingen "la Nariz de Oro" (Guldnäsan) år 2000. Det är en tävling för Spaniens främsta vinexperter och sommelier.

Javier hade vinet Faustino årgång 1976. Sedan hade han vinet La Ermita som kostar runt 700 Euro. Inte illa...för att vara  en privat vinkällare i en så liten by. 

Javier gör en jättebra sak i sin restaurang. Han tar bara 7 Euro extra för varje flaska som korkas upp. Du betalar alltså samma pris som vinet kostade när det köptes in plus dessa 7 Euro. Denna restaurang har nog bland de bästa priserna i hela landet på sin vinlista. Det spelar ingen roll hur fint vinet anses vara. Alion vinet från Vega Sicilia kostar runt 75 Euro på en restaurang i Madrid men hos Javier på Ansils kostar det bara runt 40 Euro.





You may also like

Inga kommentarer: