Internationella turistmässan i Madrid...

/
5 Comments

...var jag på igår. Fitur heter den och är menad för spanjorer som vill resa inom Spanien eller utomlands. Själv var jag där för att knyta lite nya kontakter inför mitt nya projekt som jag kommer berätta om här på bloggen inom kort.

Mitt projekt är för alla er som är löpare, älskar berg, natur och är sugna på en löparutmaning i Spanien (Spanska Pyreneerna). Mer information om det inom kort!
Helt plötsligt blev jag väldigt sugen på gummibjörnar. Har ingen aning om varför....

Jag blev lite besviken över att varken Sverige, Finland eller Danmark fanns med på mässan. Enbart Norge och Island hade sina stånd där. Jag vet att priserna för att vara med på ett hörn här är hutlöst dyra, men vet inte Sverige och Finland hur populära de är bland spanjorerna just nu? Fast de kanske inte har råd att åka dit på semester pga krisen...


You may also like

5 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna vilja veta lite om skola och spanskt vardagsliv för ungdomarna. Har du skrivit om det förr? var i så fall?

  SvaraRadera
 2. Fitur var bland världens största turistmässor för inte så många år sedan, men den är mindre nu förstås.

  Mässan är först och främst för professionella och viktiga kontakter görs de 3 första dagarna då måste man ha inbjudan (onsdag, torsdag, fredag), Onsdagen är då man kan verkligen få tag i de som räknas, torsdag, torsdag också, fast man märker att det finns mindre folk. Inte så mycket på fredagen. Fredags eftermiddag märks det direkt att det är slut och det blir halv tomt.

  Lördag och söndag kan vem som helst dit, knappast några professionella kvar, iom att de viktiga kontakterna redan skaffade, MEN en massa publik åker dit för att få affischer, smakprover osv, hela familjer som springer runt för att få vad some helst, gratis. Pinsamt och stressigt.

  Skandinavien brukade ha en stor stand, där den svenska delen var ofta mindre aktiv jamförd med de andra länderna, Sverige är känd för att ha en löjlig budget för turismmarknadsföring utomlands. Nästa år försök att få tag inbjudan till "días de profesionales".

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Hittade dig via supersavertravels blogawards, såå kul med nya resebloggare att följa! :)
  har varit i madrid en del, "bott" där en sommar och pluggat (dock lite utanför, i alcalá de henares)
  Nu bor jag hemma i sverige och jobbar som en vanlig svensson och tränar och springer, så blir spännande läsa vad det är för löparprojekt du har :)

  SvaraRadera
 4. Hola Jakob,

  Jag har nog inte skrivit nagot inlägg om skola och spanskt vardagsliv för ungdomarna tror jag. Vad är det du skulle vilja veta? Du kanske kan skriva nagra konkreta fragor sa kan jag försöka svara pa det? Själv har jag inga barn, men jag kanske är kapabel till att svara pa det du vill veta. :-)

  SvaraRadera
 5. Anonym: Helt rätt. Tack för att ger mer info! :-)

  Johanna: Vad kul att du hittade hit via awarden! Ännu roligare att du har bott här i Madrid och nu kommer du kanske hitta nat för dig i mitt nya projekt!!! :-)

  SvaraRadera