Snöade i Madrid igår och idag har vi 15 grader varmt...

/
5 Comments

...vad kan man mer säga än att i Madrid svänger vädret och temperaturerna snabbt?


You may also like

5 kommentarer:

 1. Hua! Behåll kläderna på! MEN HUUUUR gick det med katta? Vad sa veterinären?

  SvaraRadera
 2. Sicket tokväder! Håll kläderna på och kör med dubbla underkläder!!! :-) ! Hur har det gått med kattan? Vad sa veterinären?

  SvaraRadera
 3. SV: Oj, det var en lång kommentar du lämnat på min blogg angående strejken idag :) Nu har jag såklart inte läst och precis allt om de "nya villkoren" för arbetarna men så som min vän förklarat för mig, och som du även skrivit, så verkar det ju som att det blir enklare för företagen att säga upp anställda ja. Och att dem då dessutom för en sämre ersättning. Detta är såklart tråkigt och inte roligt för den anställde. Vad jag menade var bara att jag samtidigt förstår den spanska staten som försöker råda bot på en mycket extrem ekonomisk situation som råder i detta land. Sen om detta är det ultimata sättet att göra på, eller om det finns bättre förslag, det kan jag inte svara på.

  Angående hur jag tänker kring hur dessa reformer kan komma att stimulera ekonomin i Spanien bygger jag på att det nu borde bli enklare för företag att anställa. För det är ju faktiskt så att många företag i sådana här tider är rädda för att ta in ny personal, då det kostar mycket att säga upp en person om tiderna förändras. Genom att sänka kraven för uppsägning, avgångsvederlag m.m. så sänker man alltså hindren för företagen att anställa. Det gäller exempelvis en massa små företag som därmed kan våga att expandera m.m. trots att det är kris. Är du lite med på hur jag tänker? Man behöver alltså inte alltid utgå från det värsta scenariot att nu kommer alla företag "passa på" att säga upp folk för att det är enkelt. Det kan lika gärna vara så att de ser utrymme att nu ta in fler anställda och därmed satsa sig igenom krisen...och på så sätt kan de skapa fler jobb till de arbetslösa i här i Spanien.

  Det kan hända att jag är helt ute och cyklar men minns att vi pratat en hel del om sådant här när jag läste nationalekonomi på univeristtet och jag antar att det är därifrån jag fått grunden till dessa tankar. Men som sagt, alla nya förslag som de infört nu behöver ju inte vara till det bättre, men jag menade bara att jag ändå förstår grundidén som jag trots allt tror att spanska staten haft när detta klubbats igenom. Eller varför skulle dem ha något intresse i att se till att alla arbetare får det generellt sämre utan att ha ett större syfte med det hela?

  Oj, nu blev det nästan ett lika långt svar till dig här på din blogg :) Men visst är det intressant? Och jag tror att vi skulle kunna prata länge om detta :) No hard feelings från mig dock om du inte håller med. Man tycker olika ibland helt enkelt.

  Beträffande min mans jobb här så tror jag faktiskt inte att han berörs av detta då hans "lön" är låsta pengar som kommit i form av forskningsbidrag från staten för hans forskningsperiod av 4 år här. Han jobbar alltså inte för något företag som genererar någon vinst, men det kan hända att jag har fel. Han har i alla fall inte hört något om att dessa nya reformer skulle gälla någon på hans jobb.

  Är du ute och demonstrerar i Madrid idag då? Hur är uppståndelsen där? Det var väldigt mycket folk ute på gatorna här nyss när jag var ute och gick en sväng.

  SvaraRadera
 4. Vart har du tagit vägen, saknar dina inlägg! ;)

  SvaraRadera
 5. Karlavagnen: Katten mar bra just nu, eller bra och bra...hon har ju fortfarande problem med njurarna. Men hon är ivarje fall ok nu. Tack :-)

  SvaraRadera