Spanien och dess förmåga att aldrig hålla sig inom lagarna...

/
3 Comments

...gör så att min dröm går i kras och mitt hjärta spricker.

Efter att nästan ha hamnat på psyket pga all stress på sistonde så står det ganska klart att en sketen licens fattas!

Nämligen "licencia de primera ocupación" som behövs för att man lagligt skall kunna flytta in i ett nybyggt hus/lägenhet. Utan denna brukar man få problem med att få dit vatten och el.

Här har man kämpat på som sjutton för att lära sig och förstå alla olika termer inom bostadsköp och bostadslån. Man har ringt typ varannan dag för att bråka med "el tasador" (bostadsvärderaren) som tog 2 VECKOR på sig att få ändan ur vagnen. Man har bråkat med banken som fortfarande inte har bestämt sig ifall vi får lånet eller inte (efter 5 VECKOR) och som tycks tro att 48 timmar betyder 1 vecka.

Nu råkar alla ha el och vatten i huset för som vanligt har man sett mellan fingrarna, men denna licens fattas. Visst du kan se mellan fingrarna och köpa ändå, men sedan när "el Ayuntamiento" (kommunfullmäktige) börjar bråka med dig så måste du stå för kostnaderna. Detta kan vara att stämma byggnadsföretaget eller att välja att asfaltera resten av vägen framför huset som fattas. Det är nämligen det som fattas och det de (byggnadsföretaget och kommunfullmaktige) bråkar om, typ 8 METER asfalt...TRIST!

Det känns som jag skall börja gråta... :-(


You may also like

3 kommentarer:

 1. KRAAAAAM (för jag kommer inte på några tröstande ord just nu; men ur hjärtat: det är för jäävligt. Likväl får det inte knäcka dig!!!)
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Goddou//Riesling24 oktober 2010 09:25

  Säääämpa du klarar detta!!!

  SvaraRadera
 3. Karlavagnen: ¡Gracias! Som jag skrev tidigare en dag...alla tröstande ord har värmt!

  Goddou/Riesling: Ha, ha....knäppis! Tackar! Se till att komma hit så får du testa Ribera del Duero vin istället. :-)

  SvaraRadera