Spanjorerna tror att vi är galna...

/
0 Comments
...eftersom vi vill få dem att springa snö!!!


Nästa helg kör vi Snow Trail 2 Heaven loppet uppe i Spanska Pyreneerna. Ett lopp på 10 kilometer som springs på snö. På S N Ö?!!! De är inte vana vid något sådant.

"Men hur gör man?", frågar de oroligt. "Man springer...", svarar vi. "Men vad skall man ha för material? Är det specialla skor? Spikar etc.? Och vilka kläder skall jag ha på mig?". En liten kulturkrock kan man säga.

Jag har blivit intervjuad i olika radiointervjuer på sistonde och alla frågar väldigt mycket om detta just nu. Hur det egentligen går till om man springer på ett speciellt sätt. Inget speciellt sätt förutom att det kanske är lite tyngre och lite halare såklart. Man bör ju naturligtvis ha "trail running" skor som har lite bättre grepp och med Gore Tex material som skyddar mot fukt. Sedan kan de som vill ha "crampones", dvs. stegjärn ifall de vill.

Vi har ett gäng modiga spanjorer (många kommer från Valencia och Katalonien) som skall springa nästa helg. Starten går klockan 9:00 och detta skall bli kul att se och en riktig upplevelse! Som jag brukar tjata om i radiointervjuerna: "I Sverige så lurar man barnen att gå ut och leka oavsett väder, genom att säga: ¡No hay mal tiempo, solo ropa inadecuada! (Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder)".

Bor du i Spanien och vill passa på att springa (det är röd dag på Torsdag, 19:e Mars på många ställen, dvs. lååånghelg), så kan du fortfarande skriva in dig här. Kan du spanska och vill komma som voluntär kan du skriva in dig här.

För er som kan spanska och vill lyssna på en radiointervju som jag har gjort kan lyssna på den här. Skratta inte för mycket åt min egentillverkade accent (som inte alls är svensk konstigt nog) och mina fel. Jag skyller både accenten och felen på att jag pratar engelska på jobbet non-stop och svenska hemma. 
 You may also like

Inga kommentarer: