Så himla lätt i Spanien...

/
1 Comments
...att äta nyttigt, eller som i mitt fall följa en diet som Whole30.

Räkor i olivolja och vitlök
Whole30 innebär att man inte får äta konstgjord mat (ut med alla ingredienser som brukar börja på E osv., dvs alla tillsatser), socker, alkohol, mjölkprodukter, korn, vit potatis, baljväxter. 

Mera kött och vanliga salladsblad med olivolja och salt
Denna diet är nästan som Paleo eller är det samma sak? Ingen aning, men i Whole30 följer man detta sätt att äta under 30 dagar för det är enligt förespråkarna det bästa sättet att bryta gamla vanor och börja nya, alltså att testa i 30 dagar.

Grön sparris, ankbröstskinka och babyspenat och olivolja (naturligtvis...)
Det finns alltid nyttiga alternativ på restaurangerna här. Mat serveras för det mesta utan såser och kött, fisk och fågel får man för det mesta alltid serverat utan kolhydrater (dvs. potatis, pasta och ris).

Kött!!!

Sallad till kött med salladsblad, krossad färsk tomat, olivolja, salt och kummin (bra för matsmältningen)
Jag har alltid velat testa detta sedan jag läste om det på Linnea i USA blogg ( en vältränad, crossfit och hälsosam tjej), men har aldrig kommit till skott. Mestadels var det för jag alltid äter bröd och mjölkprodukter till frukost och haft väldigt svårt tidigare att vänja mig av det. Men nu vid nyår var jag på Kuba i 2 veckor och fick bara frukt, färskpressad juice och fransk omelett till frukost. Och vet ni vad? Jag överlevde...och saknade det när jag var tillbaka i Madrid.

En av mina frukostar, Juice, skinka, te och frukt)
Nu är jag inne på min 4:e vecka i Whole30 och det har gått bra. Jag äter ute varje dag (lunch) under veckan, men inga problem här i Spanien. Inte ens när jag bilar upp till Pyreneerna och skall äta på en bensinstation har det varit struligt. Omelett (fransk, dvs utan potatis) har jag kunnat få. Mitt nya "snack" istället för godis, chips, choklad och läsk har bytts ut på dessa resor till frukt, nötter och vatten.

Min hemmagjorda kycklingfajitas utan fajitasbröd
Och vet ni vad? Jag har aldrig mått så här bra innan. Jag har mer energi än någonsin. Jag har alltid haft en problemmage med magknip och dylikt. Borta!!! Jag uteslöt mjölkprodukter och kolhydrater under sommaren 2013 när jag låg sjukskriven i 4 månader och mådde lika bra då. Jag är nu övertygad om att det är så här jag måste äta, alltid.   

Jag kommer att ha en "ätardag" per vecka då jag kan unna mig saker som jag kanske inte mår så bra av, men resten av veckan fortsätter jag att äta enligt Wholefood/Paleo. Lite viiiiiin och choklad måste jag få då och då...

Lite tips på bloggar: Undervårttak, Whole30, och Linneas förklaring till vad skillnaden mellan Whole30 och Paleo är "Whole30 är som Paleo på crack". Lol :)

MVH,
En Whole30/Paleofrälst


You may also like

1 kommentar: