Bästa japanen i Madrid?

/
0 Comments
Jag har hittat en ny japansk favorit! Restaurangen heter Txa Tei och ligger på gatan General Pardiñas 8, i stadsdelen "Barrio de Salamanca".

Själva restaurangen var väldigt liten inuti och ser inte speciellt fin ut, vilket tycks vara typiskt för de allra bästa japanska restaurangerna här i Madrid...ju fulare lokal desto bättre mat.

Maten är inte speciellt billig, men det går att få en avsmakningsmeny för 42€ per person. Dock bör man säga till redan när man bokar bord. Något vi inte hade gjort, men ägarinnan (?) ordnade fram en alldeles egen avsmakningsmeny till oss. 

Vilken överraskning det blev, allt smakade  helt fantastiskt och kvaliten på råvarorna var utsökt. Bitarna smälte i munnen.
Delikata, Sankt Jakobsmusslor. Råa, men så goda!
Spanjorerna trodde att "jamon iberico" är det enda som smälter i munnen, tills de provade den här tonfisken.


Tempura fast med skaldjur som de hade lyckats bevara saftig inuti.
Största överraskningen var körsbärstomaten, den smakade lätt parfymerat, nästan som rosor. 
Denna rätt blev resten av sällskapets favorit för det smakade "barbacue" trots att det var fisk. Jag bar väldigt mätt vid det här laget och blev inte alltför imponerad, men helt okej.Min brasilianska bästis eller "min försvunna syster" som jag brukar kalla henne, för vi är så lika i vårt sätt att vara och tänka. 


You may also like

Inga kommentarer: