En dröm blev sann...

/
0 Comments
...alltså drömmen om att jag skulle organisera inte bara ett utan två trail lopp i September månad. Dessa lopp är en del av Trail 2 Heavens "Pirineos Series" som är 4 olika traillopp per år där dessa två lopp är de största.


Löparna är här på väg till starten och kontrollen av material och nummerlapp innan starten.

Den 13:e September gick de 2 loppen av stapeln. Klockan 9:00 började ultra-trail loppet på 46 km och klockan 10:00 gick starten för loppet på 25 km. Starten för båda loppen var inne i Naturparken Posets-Maladeta.

Vi hade strålande solsken, hela dagen! Jag är uppriktigt glad för att det var så fint väder för löparnas skull för upplevelsen är inte den samma ifall det är dåligt väder. Sedan hjälper ju fint väder till för att det skall bli mindre farligt för löparna och färre skador under loppet.

Jag står och väntar att på få sätta igång starten. Fotot är lånat från vår officella fotografs (Gema Chia) webbsida "Gema Chia's Photos" där du kan se fler foton och även köpa

Fotot är lånat från webbsida "Gema Chia's Photos" 

Fotot är lånat från webbsida "Gema Chia's Photos" 

Här kan ni kika pa en video som hotellet där starten gick har gjorde åt oss. Det är starten för det kortare loppet på 25 kilometer som man ser. I slutet på videon ser man en vätskekontroll som fanns vid hotellet.

Loppet på 46 km korsar gränsen mot Frankrike och är det dåligt väder, så kan det vara dimmigt och då ser man inte glaciärsjöarna som man springer förbi inne i Frankrike. Den synen är verkligen något man inte glömmer i första taget. Den tar riktigt andan ur en... De andra vyerna under loppet går inte av för några hackor de heller.

Våra kompisar har verkligen ställt upp för oss och har kämpat sig fram i det långa loppet. Det är kompisar det! De som springer vårt lopp på 46 km för att vi skulle ha några löpare.

8 kompisar ställde upp och sprang. Massor av kompisar, kompisars släktingar och bekanta ställde dessutom upp som funktionärer. Jag kommer aldrig någonsin att kunna glömma all denna hjälp och allt stöd vi har fått från dem. Jag är för evigt tacksam.

 Fotot är lånat från vår officella fotografs (Gema Chia) webbsida "Gema Chia's Photos" där du kan se fler foton och även köpa

Vinnaren av det korta loppet på 25 kilometer kom in efter 2:11:48 timmar och här finner du resultaten i det loppet. I det långa loppet på 46 km (som blev utökat till ca 48 km pga för mycket vatten vid ett område) kom in i mål på 5:30:55 timmar. Här finns resultatlistan.
Vad lite jag sov dagarna innan loppet. De sista 48 timmarna sov jag enbart 5-6 timmar och natten mot loppen sov jag endast 2 (!) timmar. Men det är inte lätt att organisera 2 lopp som utförs över så stor yta och dessutom i 2 olika länder. 

Vi hade 110 funktionärer och det är inte lätt att organisera och hålla reda på! Alla dessa hade enbart jag hand om och många av dem (över hälften) kom inte från dalen och hade aldrig varit där tidigare. Vilket betyder att du skall ordna hotell till dem, förklara hur de tar sig dit. Ge dem deras scheman etc. och se till att de hittar sina platser dagen för loppet osv. 

Uppfarten in till målet inne i byn

Vi hade 320 löpare som mest kom från andra ställen i Spanien än runt omkring dalen. Det var väldigt många spanjorer som hade kommit ända från Kanarieöarna och Mallorca. Vi hade även en hel del utländska löpare, främst från Frankrike, Italien och England, men även från bland annat Schweiz och Australien! Vi hade dessutom en jättetrevlig finska som sprang 25 km loppet, fast hon bor på Mallorca så det kanske inte kan räknas som en löpare från Finland? Fast glad blev jag och jag säger bara en sak: Hyvää Suomi!!! Inte fy skam med 320 löpare ifall man tänker på att de första stegen till att börja ordna dessa lopp i år togs i slutet på Januari. Det steget var att vi hade satt igång webbsidan.
Vi hade 3 stycken sjukgymnaster som gav löparna massage när de kom in i mål, väldigt populärt.


I målet väntade kall San Miguel öl på löparna som hade svettats i många timmar ute i solen


Riktigt glada vinnare av de två loppen i manliga och kvinnliga katergorin


Under prisutdelningen, fotot är från bloggen Cerler is different där du kan kika på fler foton

Prisutdelningen var efter klockan 19 på kvällen när den sista löparen hade kommit i mål och jag var med och fungerade som "speaker". Vi hade även vår officiella speaker som är en känd radioprofil och har ett eget radioprogram. Ett tag var jag så trött att när jag sade en mening till hälften så visste jag knappt hur jag skulle avsluta meningen eftersom jag inte mindes vad jag hade sagt i början. Tur var att ingen märkte något. 

Fotot är lånat från vår officella fotografs (Gema Chia) webbsida "Gema Chia's Photos"

Fotot är lånat från fotografen Gema Chias webbsida "Gema Chia's Photos"

Fotot är lånat från fotografen Gema Chias webbsida "Gema Chia's Photos"

Fotot är lånat från fotografen Gema Chias webbsida "Gema Chia's Photos"

Fotot är lånat från fotografen Gema Chias webbsida "Gema Chia's Photos"

Fotot är lånat från fotografen Gema Chias webbsida "Gema Chia's Photos"

Vilken upplevelse, vilken dag och vad jag är tacksam över att jag har fått uppleva det här och har så många fina vänner som ställer upp! Nu längtar jag tills jag får dela med mig av denna upplevelse med ännu flera löpare! Det som jag sade under prisutdelningen stämmer verkligen. Jag delar med mig av "Paradiset på Jorden" och vill att alla skall få se hur vacker denna dal är. Nu kan detta lopp bara bli bättre och större!!! 

Blev du sugen på att delta i ett av våra lopp så kan du läsa om dem här. Registreringen inför loppen 2015 öppnas inom kort!

¡Bienvenidos! Välkommna!
You may also like

Inga kommentarer: