Mardröm i Madrid...

/
1 Comments
...och tyvärr så sover jag inte.

Hela stan har invaderats av fanatiker som väntar på att påven skall komma på Torsdag.

Från den 16:e till den 21:a augusti kommer årets "Världsungdomsdagar" som de kallar det att äga rum, denna gång i Madrid. Världsungdomsdagarna introducerades av påven Johannes Paulus II och är katolska "fanatikers" mega-events som äger rum vart 3:e år, på olika håll i världen. Sista gången var det i Sydney man var år 2008.

Varför stör jag mig då över detta? Förutom att jag tycker religion är nonsens så stör dig mig något oerhört att spanska staten som påstås vara religionsfri är med och finansierar något dylikt.

Madrids kommun/län styrs av högerpartiet "Partido Popular" och vad blir konsekvensen av detta? Jo, offentliga skolor har öppnats upp så dessa pilgrimer kan sova över där. Vem betalar el, vatten och bevakning? Jo, S K A T T E B E T A L A R N A! Vem tar betalt för något de inte betalar hyra för och sedan stoppar pengarna i egen ficka? Jo, K Y R K A N!!!

Varför har de privilegier som att de betalar hälften för tunnelbanekort för turister? Hur görs urvalet då för att skilja ut dem som är katoliker från oss vanliga "syndare"? Jo, dessa tunnelbaneförmåner säljs enbart i kyrkorna! Nästan hela stan är avstängd för biltrafik pga detta evenemang. Restaurangerna kör med speciella, billiga "pilgrimsmenyer" osv.

Kyrkan har REA just nu. I vanliga fall så får bara biskopar förlåta dina synder ifall du har gjort en abort. Under dessa dagar i Madrid får även präster förlåta dig dina abortsynder...

Vad jag frågar mig är varför de har alla dessa fördelar här på jorden då de ändå skall till himmelen efter detta jordeliv....?!!Jag blir så irriterad över detta att jag har bestämt mig för att åka iväg från Madrid över veckoslutet för att slippa stå ut med dem.

Jag måste säga att jag är mäkta imponerad av nyhetsbevakningen i Sverige som behandlar ämnet....typ I N T E!

Ur Aftonbladet

Ur DN


You may also like

1 kommentar:

  1. Hej, har precis upptäckt din blogg och läst lite olika inlägg och tycker att den är jätterolig.

    Det märks att du känner landet väl och inte fastnar på en massa missuppfattningar, som många ofta gör. Det gärna blir så pga av bristande språk kunskaper och begränsade erfarenheter, imo, för många tror att de fattar fast de inte fattar mycket. Men det är ju roligt att se att det inte är fallet med dig.

    MEN det du säger här om biskoper vs präster om aborter... tyvärr är du ute och cycklar.

    Annars tycker jag med att "talibaninvasionen" som jag kallade det var fruktansvärt. Ett blott minne nu, tacka Gud.

    SvaraRadera